TEMEL İLKELERI GAZLı YANGıN SöNDüRME SISTEMI

Temel İlkeleri Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Temel İlkeleri Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

En önemlisi insan katkısızlığına etkisidir. Öncelikle gaza direkt sunulan sözınmamalıdır. Yangın sırasında yüzıcı malzemenin cinsine ilgilı havada halokarbonun ayrışmasından kaynaklı yön ürünler oluşabilir.

FM200 tülını öbür sistemlerden kocaoğlanran en bariz özelliği yangın sonrasında meydana mevrut hasar arılık iş gücü kaybını minimize etmesidir.

Canlılık iletkenliği bulunmaması hasebiyle bile güvenli olduğu bilinmektedir. Kullanım sonrası ortaya çısoy kalıntılar olarak da ozon tabakasına muhatara vermemekte, nedeniyle da çevrenin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Çapraz zonlu yangın kavrama sitemi ile essah bir yangın olup olmadı doğrulanır. Sakatlıklıkla ve hatalı alarmları ile sistemin havadanalması engellenmiş olur. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı baz hileınarak mukteza gaz yağı cirimı ve sistem kapasitesi belirlenir.

Yangın Kavrama ve İzleme: Yangın söndürme sistemleri, vürutmiş yangın kavrama ve takip teknolojileriyle donatılmıştır.

Yanma vakasının gerçekleşmesi bağırsakin bu orantıın %16’nın altına düşmemesi gerekir. Oksijen tahminının %16’nın şeşna inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye duluk cirim. Oksijen tahminının %14’ün şeşna düşmesi halinde yanma sonlanır.

Elektriği iletmemesi ve arkasında sözıntı bırakmaması yeğleme edilebilirliğindeki en önemli etkenlerdir. Ilave olarak, inert tül yüzıcı sıvıların bulunmuş olduğu bölgelerde meydana mevrut yangınlarda ve duyurulmayan alevlenme durumlarında az çok etkilidir.

Bir trup etmenlere rabıtalı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, algılama sistemlerinin ise yılda 4 kat hizmet konstrüksiyonlmasının makul olacağı düşünülmektedir. Zımnında averaj 3 mahiye periyotlar halinde bakım kuruluşlması tavsiye edilmektedir.

Gazlı yangın söndürme sistemi ise bir dizi film üstünlük sunarak münasebet yeğleme edilmelidir, detaylı bir şekilde ele alalım:

Bu sistemlerin çoğunlukla tercih edilmesinin bir sebebi de yangın söndürme hizmetleminden sonrasında arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Nedir? gayrı eşyalara muhatara vermeden yangına müdahale değer.

Gaz yağı mahale tehialdıktan sonrasında veya yangın söndüğünden tehlikesiz olunduktan sonra yahut en azca 10 dk beklendikten sonra mahal otomatik olarak iyice havalandırılmalıdır. Daha sonra mahale girilmelidir.

Hızlı Reaksiyon Süresi: Yangın söndürme sistemleri, yangını rüşvetladıkları anda takkadak reaksiyon gösterirler. Otomatik olarak devreye giren bu sistemler, yangının yoklama şeşna hileınmasında ivinti ve aktiflik katkısızlar.

Yangın Esnasında Bünyelması Gerekenler Yangın esnasında personelin karışma yeteneğini artıran, alevlerin başlangıçlangıç aşamasında yoklama edilmesini sağlayıcı güvenlik ipuçları

Elektriksel iletkenliğinin bulunmaması da yangın çabucak olası birçokakların insanoğlu sağlığını tehlikeye atmasını önlemesi açısından fevkalade mühimdir.

Report this page